Livet enligt Emma

2017-01-24
07:49:16

Tisdag 24 Januari

Godmorgon!

Tänk vad tiden flyger iväg, snart är äntligen Januari månad över. Tycker det är den segaste månaden på hela året, den är bara grå, trist och allmänt tråkig.

Men idag vankas det skola! Går 8.30-11.30 så blir skönt med en kort dag, för det innebär att jag kommer till gymmet när det är som minst folk där!
Avskyr verkligen att behöva köa på gymmet, tycker det gör att man tappar mycket motivation och tempo.

Men nu ska jag försöka masa mig upp ur sängen. Däckade i soffan vid 20.30 igår och lyckades tillslut masa mig till sängen så har sovit nästan 11 timmar vilket behövdes! Var verkligen knastrött när jag kom hem igår.

Men lite frukost så är jag snart på gång igen! Hejja hejja!


2017-01-23
11:46:05

Lunchblogg

Japp, här sitter jag och tuggar sega nuggets. Inte ett dugg motiverat... Idag är en fruktansvärd seg dag på jobbet, alla brukare sover och det finns knappt sysslor att göra så just nu bara går vi omkring och gör ingenting. Men klockan är snart 12 och jag går bara till 14.30 idag så räknar ner minuterna!


Förhoppningsvis blir jag lite piggare i em. Då blir med ett möte vid 15 och sen gymmet. Måste försöka lägga mer fokus på min rygg då vi i helgen upptäckt att den, till min stora fasa, krökt sig igen vilket förklarar värken jag haft. Ska ringa VC imorgon så får vi se vad dom säger. Jag hoppas på bra besked!


2017-01-20
19:28:00

Friday, I'm in love

Nu är det äntligen Fredag kväll och första veckan på både jobb och skola är över.
Och jösses vad roligt jag har haft! Jag har lärt mig massor på bara tre dagar, träffat massor med härliga människor och ser fram emot att få spendera första året av min utbildning där!
Eftersom jag inte haft så mycket tid att sitta vid datorn så tänkte jag sitället slänga ihop en veckosammanfattning!
 
Onsdag
Första dagen på nya jobbet. Precs som vilken människa som helst var jag i vanlig ordning dundernervös. Vad kommer jag att få göra? Vilka kommer jag att träffa? Kommer jag trivas? Är det här yrket verkligen något för mig?
Många tankar hann passera innan jag klev upp vid 05 på morgonen.
Efter mycket om och men tog jag mig upp.
 
Väl framme på jobbet fick jag nycklar, träffade dom jag skulle arbeta med just den dagen och en snabb genomgång av brukarna samt hur natten har varit.
När klockan närmade sig 7 så pep det i larmet och jag fick följa med dagens handledare K till den första brukaren.
Där fick jag stå med och se hur morgonrutinen går till, bädda sängen, fixa tvätt och slänga lite sopor.
När vi rullat ut brukaren fick jag se hur dom gör med mediciner, servera frukost och förbereda för nästa brukare.
Och så höll jag på hela förmiddagen.
Alla brukare har sina rutiner och saker man måste tänka på, så pennan och blocket gick varmt!
 
Dagen flöt på väldigt fort, och på eftermiddagen fick jag vara med när dom la om ett sår på en av brukarna.
Hen (hatar det ordet men det är nödvändigt i det här sammanhanget) har fått Necros på foten som ska läggas om var tredje timme dygnet runt.
Dagen slutade vid 15, då åkte jag hem och lagade lite middag, tog en dusch och sen gosade jag lite med kissen innan det var dags för sängen igen.
 
Torsdag
Morgonen började precis som gårdagen, jag fick följa med en handledare runt på morgonturen. Skillnaden mot igår var att jag idag valde att vara mer delaktig, testa på hur en urinkateter rensas, byta blöjor och hjälpa brukarna att klä sig.
Vid frukosten fick jag sedan mata en utav brukarna, se till så medicinerna togs och därefter köra ut dom i TV-rummet för lite vila.
Medan brukarna vilade så satte vi oss och åt frukost, diskuterade arbetskläder, hur personalmötet gått samt om hur vi skulle gå vidare med brukaren som hade Necros.
 
Vid 11-tiden kom sjukterapeuten med en speciell rullstol som vi ska använda till brukaren med Necrosen.
Brukaren har varit sängligggande i 1,5 dygn vilket lägger stor belastning på kroppen så vi beställde in en speciell rullstol som var speciellt anpassad för brukarens behov.
Jag fick se hur ytterligare en sorts lyft fungerar.
Sen hände inte så mycket mer den dagen. Lite toabesök med olika brukare, tvätta och lägga ut kläder i rummen, städa och fylla på blöjor osv.
 
Fredag
Idag var det sinnessjukt jobbigt att gå upp. Men jag motiverade mig själv med att det var fredag och att jag hade en kort dag.
Kom in till jobbet, fick nattrapporten ovh sen var det dags för morgonrond.
Idag fick jag testa att göra så gott som allt själv. Smörja ben, sätta på stödstrumpor, tömma kateter, klä på, tvätta ansiktet, byta blöja och fixa morgonrakningen.
Fick även ordna med matning och mediciner denna morgon, vilket kändes jättebra.
Jag har börjat få relativt bra koll på morgonrutinerna för just den brukaren så på måndag kanske jag vågar mig på att göra ännu mer!
Sen hände inte så mycket mer, dagen var väldigt lugn och de flesta brukarna som mest. vid 11 kom en tjej förbi som jag köpte skolböcker av, så nu har jag allt jag behöver för kommande kurser det här året vilket känns jätteskönt!
 
Slutade vid kl 12, då åkte jag hem och möblerade lite så jag kunde göra om sovrummet till studierum. Behöver ha ett eget rum så jag får ro att sitta och plugga på kvällarna.
Sen kom Rasmus förbi, vi åkte till stan då både Rasmus och Robban behövde lämna lite papper, vi tog en barsin hamburgare på donken, kollade lite inne på H&M och jag hämta min gratis kaffe på Espresso House (God bless Mecenat!). Ville testa något nytt så tog en Vit Mocka Latte. Den var helt okej, men jag är inte jätteglad för vispgrädde så tror inte jag köper den igen.
Vi handlade lite, gick hem och fixade kattlådorna, städade klart och sen kom två killar och köpte ett bord av mig. Så nu är lilla bordet tilbaka och katterna får hålla till godo med att sova på golvet eller i fönstret istället.
Lite limekyckling med klyftpopatis till middag, blåbärspaj och youtube så är det dags för sängen sen!
 
Tack för den här veckan, den har varit underbar!